Telecí řízek pro fajnšmekry a navíc bez lepku!

Vídeňák, aneb telecí řízek zná asi každý. A většina z nás si ho čas od času s chutí dopřeje.

Na vepřovém sádle nebo na oleji si umí řízek doma usmažit kdokoliv.

Ale pokud si chcete opravdu pochutnat, zkuste jej udělat na ghí másle z kolostra!

Ghí dodá už tak lahodnému telecímu řízku jemnou, máslovou chuť a kravské kolostrum ještě zvýrazní jeho nazlátlou barvu.

A navíc… bezvodý tuk z kolostra se nepřipaluje ani při skutečně vysokých teplotách a během jeho zahřívání nevznikají škodlivé látky. Takže jíte nejen chutně, ale i zdravěji.

 

Suroviny (4 porce): 

  •         4 plátky telecí kýty o výšce 1cm
  •         vejce 2ks
  •         100g bezlepková mouka
  •         100g kukuřičná strouhanka
  •         250g Colvia Pure Ghí máslo
  •         citron
  •         sůl

 

Postup:

  1.       Telecí plátky na okrajích mírně nařízněte, aby se při smažení nekroutily a mírně naklepejte.
  2.       Osolte z obou stran, obalte v mouce, ponořte v rozšlehaném vajíčku, a nakonec položte do strouhanky a z obou stran ji na řízky přitlačte.
  3.       V pánví rozehřejte ghí máslo. Řízky smažte na středním ohni z obou stran do zlatova.
  4.       Usmažené řízky odkládejte na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného tuku.
  5.       Podávejte teplé a křupavé s dílkem citronu.

 

Dobrou chuť!