Zdravé palačinky, co se Vám nepřipálí!

Stává se Vám, že se Vám palačinky nechtějí odlepit od pánve? Tento jeden krok navíc Vás tohoto problému zaručeně zbaví. Stačí, když nejdříve roztopíte v hrníčku přepuštěné máslo a vmícháte do těsta.

A když už vaříme zdravě, sáhneme po Pure Ghí máslo od COLVIE.

Je v něm totiž navíc pořádná porce vitamínů rozpustných v tucích, které nezničí ani vysoké teploty, které musíme při našem kulinářském zážitku použít ????.

 

Suroviny (cca 10ks):

  •         1 sklenice hladké špaldové mouky
  •         2 vejce
  •         1 sklenice mléka/rostlinného nápoje
  •         3/4 sklenice vody
  •         špetka soli
  •         3 lžíce Colvia Pure Ghí

 

Postup:

  1.       Na jemném ohni rozpusťte v menším hrnci máslo a nechte trochu vychladnout.
  2.       Do misky nasypte mouku, přidejte vejce, mléko, vodu a sůl a zmixujte na hladké těsto.
  3.       Pomalu mixujte a přidávejte roztopené máslo.
  4.       Palačinky smažte na dobře předehřáté pánvi, nejlépe s tenkým dnem. Nalejte přibližně jednu malou naběračku těsta a smažte dozlatova z obou stran.