…které ti provoní celý dům ❤️
Suroviny:
- 400 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 4 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky jedlé sody
- 80 g Original Pure Ghí z Colostra
- 4 lžíce tekutého medu
Postup:
- V míse utřete vejce, moučkový cukr a 80 g změklého ghí z colostra.
- Přidejte 2 lžíce medu a perníkové koření, krátce promíchejte.
- Poté přidejte mouku a jedlou sodu. Rukama vypracujte hladké těsto.
- Nechte těsto alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
- Na pomoučeném válu těsto rozválejte na plát cca 4 mm a vykrajujte tvary.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 6–8 minut (podle velikosti perníčků).
A je hotovo! 🎄
Měkké, voňavé a díky colostrovému ghíčku krásně jemné.
TIP!
Chcete použít ghí i do jiných receptů?
📌 Přepočet: 100 g másla = 80 g Pure Ghí z Colostra