Medové perníčky s pure Ghí z Colostra

…které ti provoní celý dům ❤️

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 4 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 80 g Original Pure Ghí z Colostra
  • 4 lžíce tekutého medu

Postup:

  1. V míse utřete vejce, moučkový cukr a 80 g změklého ghí z colostra.
  2. Přidejte 2 lžíce medu a perníkové koření, krátce promíchejte.
  3. Poté přidejte mouku a jedlou sodu. Rukama vypracujte hladké těsto.
  4. Nechte těsto alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
  5. Na pomoučeném válu těsto rozválejte na plát cca 4 mm a vykrajujte tvary.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 6–8 minut (podle velikosti perníčků).

A je hotovo! 🎄
Měkké, voňavé a díky colostrovému ghíčku krásně jemné.

 

TIP!

Chcete použít ghí i do jiných receptů?
 📌 Přepočet: 100 g másla = 80 g Pure Ghí z Colostra