Když se řekne makovec, většina lidí si vybaví světlou buchtu, kde je mák jen tak pro ozdobu. Ale my to máme jinak – podle nás by měl makovec opravdu chutnat po máku.
Právě proto pro to je tady nový recept na pořádný tmavý makovec, kde se mákem opravu nešetří.
Jestli patříte mezi milovníky máku, tak tohle vás naprosto nadchne.
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 200 g mletého máku
- 150 g cukru
- 50 g rozpuštěného COLVIA Originál Pure Ghí z Colostra
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 350 ml mléka
Postup:
- Vejce s cukrem a ghíčkem vyšlehejte do pěny.
- Přidejte mléko a olej, promíchejte, a pak opatrně vmíchejte mák s moukou a práškem do pečiva.
- Vzniklé těsto nalejte do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečte na 170°C 30 - 40 minut.
- Pokud vám trouba shora peče víc, můžete v půlce pečení přikrýt makovec alobalem, aby se nespálil.
Tip! Z moučkového cukru a několika lžic citronové šťávy vymíchejte hladkou citronovou polevu a makovec s ní potřete.