Suroviny:
- 4 velké cukety
- 2 střední cibule
- 1 střední paprika
- 1 balení pasírovaných rajčat
- špekové koření s uzenou paprikou, cibulová sůl, kvalitní chilli nebo třeba paprička jalapeňos
- 200 ml silného vývaru (nebo kvalitní hovězí bujón)
- lžíce COLVIA Original Pure Ghí z colostra
Postup:
- Cibuli nakrájejte najemno a nebo ji nasekejte v robotu.
- Dejte cibulku na pánev s rozpuštěným ghíčkem a orestujte.
- Mezitím stejným způsobem najemno nasekejte cuketu a papriku a přidejte je k cibuli.
- Zalijte vývarem (a nebo vodou a přidejte kvalitní bujón), poduste asi 15 minut a odstavte.
- Teď vmíchejte sůl, špekové koření, najemno nasekanou jalapeňo a nebo chilli, zalijte pasírovanými rajčaty a důkladně promíchejte.
- Celou směs nalijte do pekáče a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Pečte 40 minut a po 20 minutách směs promíchejte.
- Hotové ďábelské tousty dejte do sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru, aby se sklenice zatáhly. Takhle vám vydrží v lednici určitě měsíc. Pokud chcete aby vám vydržely déle, zavařte je.
Tip: Podávejte ideálně na topince z domácího kvasového chlebu opečené na troše ghí.