Cuketové ďábelské tousty

Suroviny:

  • 4 velké cukety
  • 2 střední cibule
  • 1 střední paprika
  • 1 balení pasírovaných rajčat
  • špekové koření s uzenou paprikou, cibulová sůl, kvalitní chilli nebo třeba paprička jalapeňos
  • 200 ml silného vývaru (nebo kvalitní hovězí bujón)
  • lžíce COLVIA Original Pure Ghí z colostra

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte najemno a nebo ji nasekejte v robotu.
  2. Dejte cibulku na pánev s rozpuštěným ghíčkem a orestujte.
  3. Mezitím stejným způsobem najemno nasekejte cuketu a papriku a přidejte je k cibuli.
  4. Zalijte vývarem (a nebo vodou a přidejte kvalitní bujón), poduste asi 15 minut a odstavte.
  5. Teď vmíchejte sůl, špekové koření, najemno nasekanou jalapeňo a nebo chilli, zalijte pasírovanými rajčaty a důkladně promíchejte.
  6. Celou směs nalijte do pekáče a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C.
  7. Pečte 40 minut a po 20 minutách směs promíchejte.
  8. Hotové ďábelské tousty dejte do sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru, aby se sklenice zatáhly. Takhle vám vydrží v lednici určitě měsíc. Pokud chcete aby vám vydržely déle, zavařte je.

Tip: Podávejte ideálně na topince z domácího kvasového chlebu opečené na troše ghí.